De öppnar glassbutik i Stockholm - men glassen tillverkas i Vretstorp

Konceptet kring glass på pinne upptäckte det äkta paret i San Sebastian i Spanien före pandemin, och nu öppnar de en glassbutik på Sergelgatan i Stockholm. Men glassen tillverkas i Folkets Hus lokaler i Vretstorp.

Det var under en semester i San Sebastian i Spanien som två av grundarna till Le Pop, Carl-Johan och Hanna Wennberg, upptäckte konceptet glass på pinne, också kallad paletas. Glassen doppas sedan i choklad och toppas med nötter, kokos eller kaksmulor. Redan då, något år före pandemin, föddes idén om att öppna något liknande i Sverige, och nu är det dags. Efter att ytterligare en medgrundare tillkommit öppnar nu grundartrion sin första butik på Sergelgatan i Stockholm den 26 juni. Och glassen, den tillverkas i Folkets hus lokaler i Vretstorp.

“Glass på pinne med dopp och topping är ett både gott och roligt sätt att äta glass på, och vi stolta över att kunna öppna vår första butik i Sverige”, säger Jesper Knutsson, medgrundare och operativ chef på Le Pop. “Gensvaret har varit enormt, både på sociala medier, men också lokalt här i Vretstorp och Örebro län där tillverkningen sker.”

Le Pop har redan haft en fabriksförsäljning av glass i anslutning till tillverkningslokalen, och glassen sålde slut redan efter två timmar. 

“Vi hoppas kunna erbjuda fler tillfällen med fabriksförsäljning av glass, så att fler får möjlighet att testa Le Pop”, säger Jesper. Lokalbefolkningen i Vretstorp och övriga länet känner en enorm stolthet över att det tillverkas glass här, och den kärlek vi fått tillsammans med det starka engagemanget är vi enormt tacksamma för”, fortsätter Jesper. 

Glassbutiken öppnar den 26 juni på Sergelgatan 14 i Stockholm, och har öppet fram till 20 augusti.


För frågor och kontakt: 
Jesper Knutsson
Operativ chef,  Le Pop

Mail: jesper@lepop.se

Telefon: 0701441557

Föregående
Föregående

Öppnar glassbar med nytt koncept på Sergelgatan - vill förändra hur svenskarna äter finglass!